12 Hafta 12 Tema’nın İlk Yarısı Tamamlandı

Düşler Akademisi Kaş’ta düzenlenen “12 Hafta 12 Tema” kapsamında 6 haftayı geride bıraktık. Her hafta farklı gruplardan gelen katılımcılarla farklı temalar ele alarak; tartıştık ve çözümler bulmaya çalıştık. Bu doğrultuda her haftanın temasıyla ilgili akademisyenleri, sivil toplum örgütlerini, bilim insanlarını, konuyla ilgilenen şirketleri ağırladık.

İlk hafta olan “Kapsayıcı İstihdam” temasında engelli bireylerin istihdamı ve sosyal entegrasyon konusuna eğilerek, konuyla ilgili sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve engelli bireyler bir platformda bir araya getirildi.

2. haftada “Çölyak – Glutensiz Beslenme” başlığı altında çölyaklı bireyler karşılaştıkları sosyal sorunları tartışmak ve çölyaklı tanılı bireyler yönelik ürün geliştirmek amacıyla bir araya gelindi.

3. haftada “Erişilebilirlik”, kentsel tasarım, evrensel tasarım başlıkları düzenlenerek; erişilebilirlik sorununun detaylı tanımı yapıldı. Aynı zamanda sivil toplum örgütlerini, ilgili akademisyenleri, çeşitli fiziksel engelleri bulunan bireyleri bir platformda bir araya getirerek tasarım ve erişilebilirlik konusunda sosyal sermaye oluşturmak ve çözümleri tartışmak amaçlandı.

4. haftada zihinsel ve gelişimsel engeli olan bireyleri bu engeli olmayan bireylerle bir araya getirmeyi, yeni şehir uygulamalarıyla yeni arkadaşlıklar kurmayı amaçlayan “Best Buddies Turkey” konuk oldu. Şehir uygulamalarının operasyonel süreç yönetimini iyileştirecek teknolojik çözümler geliştirmenin, projeyi daha yüksek bir sosyal etkiye ulaştırmanın ve bu sosyal etkiyi ölçümlemenin yollarını Best Buddies Turkey ekibi, gönüllüleri ve partner kurum yetkilileri ile birlikte tartıştık.

5. hafta olan “Görme Engellilere Yönelik Teknolojiler” haftasında görme engeli olan bireylerin sorunlarıyla birlikte yeni ses ve görme teknolojileri konuları ele alındı.

“Sosyal Dezavantajlı Gençlerin Dönüşümü” temalı 6. haftada, sosyal dezavantajlı gençlerin eğitimleri, gelecek planları, dönüşümleri, teknolojiye erişimleri ve sorunları haftanın gündemini oluşturdu.

Kaş Düşler Akademisi’nde yarısını tamamladığımız 12 Hafta 12 Tema kapsamında önümüzdeki 6 hafta boyunca da farklı temalar ele alınarak çözümler üretilmeye devam edilecek.

2018-08-01T00:19:21+00:00 1 Ağustos 2018|AYDER, Düşler Akademisi Kaş, Haberler|