Alternative Camp 2017-12-29T13:39:14+00:00

ALTERNATIVE CAMP

15 sene Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirilen Alternatvie Camp, 2014 yılından itibaren Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Çukurbağ Köyü’nde gerçekleşmeye başladı. Projenin tekrar hayata geçirildiği yer olan Çukurbağ Köyü İlkokulu, Kaş Kaymakamlığı ve Çukurbağ Köy Muhtarlığı ve ihtiyarlar heyeti tarafından 10 seneliğine projelerimizi çatısı altında barındıran Alternatif Yaşam Derneği’ne tahsis edildi. Alternative Camp içerik olarak geçtiğimiz senelerden çok daha farklı içerikler barındırmaktadır. Bunlar, çağımızın büyük sorunlarından olan genetiği değiştirilmiş gıda ürünlerine çözüm üretmiştir. Tamamen doğal ve katkısız tarımcılık, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık organizasyonları ile katılımcılarımıza doğal ürünler temin edilmeye başlanmıştır. Çukurbağ Köyü aynı zamanda tarihi olarak da değerli bir yer olduğundan, Alternative Camp projesinin içeriğine o bölgenin tarihinin incelenmesi, öğretilmesi ve köy halkı tarafından bilgilenmek gibi interaktif ilişkiler de kurulmasını sağlamıştır. Çevreci bir yaklaşım ile alanında uzman mimarlar tarafından ekolojik binalar yapılmıştır. Güneş ve rüzgar enerjisi kullanılarak kendi elektriğini üreten, ortaya çıkan çöplerin geri kazanılması gibi alternatif enerji yöntemleri kullanılmaktadır.

Alternative Camp, önceki senelerde olduğu gibi yine engelli ve sosyal dezavantajlı bireylere ücretsiz sanat ve spor atölyelerisunmak üzere kapılarını katılımcılarına açmıştır.

Proje Faaliyetleri

Çalışma Planı: Haftalık düzenlenmiş programlar dahilinde, spor aracılığı ile toplumsal değişimin en güzel örneklerinden birini teşkil etmektedir. Spor – Eğitim – Entegrasyon ve tatil kampçılığı hizmetini bir arada sunmaktadır.

Kamp haftası boyunca, etkinlikler katılımcı grup profiline göre, en uygun şekilde düzenleniyor olup, her günün programı birbirinden farklıdır.

Engelli ve sosyal dezavantajlı öğrencilere ücretsiz etkinlik ve atölye desteği sağlanmasının yanı sıra tematik kamplar ile çeşitli kurumlara da kapılarını açmaktadır.

Tematik kamp programları da yine katılımcı grubun kendi iç ajandasına göre şekillenmektedir.

Spor Aktiviteleri: Yüzme, Dalış, Tekne Gezileri, Trekking, Yüksek Parkur, Tırmanma Duvarı, Plaj Voleybolu, Dağ Bisikleti, Kanyoning, Tai Chi, Yoga, Futbol, Bocce, Satranç ve Go, Sea Kayak, Yön Bulma, Team Training, Binicilik

Sanat Aktiviteleri: Resim, Ritim, Tiyatro, Senaryo-Kurgu, Bahçe Sineması, Felsefe, Okuma, Dinleti, Enstrüman, Seramik, Ahşap Atölyesi, Heykel

Diğer Aktiviteler: Yabancı Dil, İşaret Dili, Proje Oluşturma, Proje Yönetme, Mutfak Atölyesi, Sosyal Problem Çözümleri, Uluslararası Sosyal Girişimci Toplantıları, Özel Sektör Eğitimleri, Engellilik Konusuna Doğru Yaklaşım Eğitimleri

Kısa Tarihi Ve Şimdiye Kadar Çözdüğü Sosyal Sorunlara Bakış

Alternative Camp 2002 yılında bir işadamının bireysel finansal desteği ile başlamıştır. Dalış programlarının da bünyesinde gerçekleştirildiği bu projeyle, engelliler ve farklı ihtiyaç grupları spor, eğitim, tatil ve entegrasyon altyapısı oluşturulmuş oldu. Alternative camp; yüzme, snorkling, serbest dalış, aletli dalış, çoğu su sporu, su jimnastiği, yapay tırmanma, plaj voleybolu, bocce, aerobik sabah sporu, basketbol, badminton, tenis, masa tenisi, binicilik, dağ bisikleti, outdoor aktiviteleri gibi sporun tüm alanlarında özel ihtiyaç gruplarına uygun spor altyapısı kurmuştur. Alternative Camp, her sene 6 ay boyunca çeşitli spor, sanat, kültür etkinliklerinin gerçekleştirildiği birer haftalık kamp hizmeti vermekte ve eğitim kampları daha çok Ege ve Akdeniz sahillerinde gerçekleştirilmektedir. Gelen talepler doğrultusunda Van, Sinop, Fatsa, Artvin gibi illere giderek o bölgelerdeki sivil toplum örgütlerine, bölgelerinde yapacakları kamp uygulaması için gerekli mekan erişilebilirliği, yerel kurum ve kuruluşlarla yapılacak işbirlikleri konusunda destek vermektedir. Alternative Camp olanakları ile, birçok katılımcı hayatında ilk kez uçağa binme, yüzme, dalış yapma gibi faaliyetlerde bulunmanın yanı sıra ailelerinden bağımsız bireyler olarak tek başına bir şeyler başarabilmenin özgüvenini sağlamıştır. Alternative Camp katılımcılarından birçoğu şu an iş hayatında ve sosyal hayatlarında başarılı birer lider olaral hayatına devam etmektedir.

Gönüllülük

Kısa veya uzun dönemli olarak zamanını inandığı girişime adayan gönüllüler, toplumsal değişimin öncü ve dinamik gücüdür. Sosyal değişim projelerinin en önemli sürdürebilirlik garantisi gönüllülük programlarıdır. Gönüllüler başkalarının hayatına dokunurken aynı zamanda kendi değişim ve dönüşüm hikayelerini yaşamaktadır. ‘Gönüllü ol hayatı değiştir’ sloganı ile yaşayan bu kamp faaliyeti sürdürülebilir en önemli proje örneklerindendir.

Sosyal Etki Ölçümlemesi

Destekçilerimiz