Değişen Dünya’ya Fotografik Tepkime

06 – 31 Ocak 2018 tarihleri arasında Kuzgun Cep Sanat Galerisi’nde sergilenecek olan Alper Akça’nın “Dönüşüm” adlı fotoğraf sergisine herkesi bekliyoruz. 06 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 18.00’de açılış kokteyli ile sergi sanat severlerle buluşacak.

Işıkla oynaşmış her fotoğraf kartı dönüşüme uğramıştır bile…

Kafka’nın böceği Gregor Samsa’nın, insandan dönüşerek kazandığı yeni formuyla yaşama ayak uydurmaya çalıştığı gibi toplumsal dönüşümlerin de bir ayak uydurma oyununa evirildiği zamanlardayız. Şey’lerin dönüşümü, teknolojinin biçim değiştirmesi ve siyasal ekonomik sistemlerin insanı sürüklediği açmazlar; kapitalizm, savaşlar, benlik mücadeleleri, ego ile bitmez tükenmez kavgalar.

Ağırlıklı olarak siyah beyaz çalışmalardan oluşan “Dönüşüm” sergisi büyük çoğunluğu analog makinede çekilerek karanlık odada el yordamı ile basılan fotoğraflardan oluşuyor. 2000’lerin başını
adresliyor ve fotoğraf sanatının sayısala sıçrama yaptığı günlerde yeni durumu anlamaya çalışan benim gibi heyecanlı gençlerin ilk manipülasyonlarının izlerini taşıyor.

Sevinçle beklediğim dijital dönüşümün bende yarattığı ilk etkinin ise fotoğraf çekmeyi bırakmak olduğunu düşünürsek; bu dönüşümün bizleri/toplumu nelerden vazgeçirebileceğini, neleri yeni
formlarla dize getireceğini bilmiyoruz. Hayat dönüşüyor ve devam ediyor…”Gerçekten mi?” sorusunu sormadan edemiyorum.

Arsız bir çığırtkanlıkla karşıladığımız bu yeni sanayi devrimi ve kaçınılmaz dönüşümü umalım ki böcek yapmasın bizi!

Alper Akça

2018-01-04T12:52:14+00:00 4 Ocak 2018|AYDER, Genel, Haberler|