D&I Fingerprint 2018-01-23T15:17:53+00:00

D&I FINGERPRINT

AYDER, ASHOKA ve UNDP’nin ortak girişimi ile bir araya gelen gönüllü çalışma grubu ile, “Diversity and Inclusion in the Workplace” teması ile ilgili Türkiye’deki iyi uygulamaların derlendiği bir kitapçık ve film çalışmasıdır.

Proje Hedefleri

ILO’nun “Disability in the Workplace” derlemesini ve “Promoting Diversity and Inclusion Through Workplace Adjustments” kılavuzunun referans olarak alındığı bu çalışmada, farklı iyi uygulamalarıyla örnek teşkil edebilecek, kapsayıcı bakış açısı ile bir araya getirilen özel sektör firmaları ve Sivil Toplum Örgütlerinden oluşan, 50 farklı aday kurum ile birebir çalışmak hedeflenir.

Proje Faaliyetleri

Toplumu, içindeki tüm çeşitlilikler ile verimli bir şekilde kendine dahil eden organizasyonlara olan ihtiyacın giderek arttığı bu günlerde; bireylerin yaş, sınıf, din, dil, ırk, cinsiyet, engel, cinsel kimlik alanlarındaki farklılıklarına değer veren kurumların strateji ve uygulamalarını ortak bir platformda toplamak üzere yola çıkılmıştır. Bu çalışma için Haziran 2017  başında  aday kurumlar ile bir araya gelinmiş ve bir lansman toplantısı gerçekleştirilmiştir. Akabinde aday kurumlardaki iyi uygulamalar, birebir görüşmeler ve şirket ziyaretleri ile belgelenecek, daha sonrasında da bu bulgular hem bir kitapçık hem de bir belgesel film halinde paylaşılacaktır. Projenin ikinci kısmı ziyaretler şeklinde başlayacak ve devam edecektir.