Düşler Akademisi Kaş: 12 Hafta 12 Tema – Best Buddies Turkey

Düşler Akademisi Kaş tesisinde gerçekleşen 12 Hafta 12 Tema programının 4. hafta konuğu “Yeni şehirler, Yeni yollar!” sloganıyla Best Buddies Turkey oldu. Dünyanın en büyük gönüllü ağlarından birine dahil olan Best Buddies Turkey’in katılımıyla Alternatif Kamp ve Çalıştay haftası 2 – 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti.

Zihinsel ve gelişimsel engeli bulunan bireylerin gündelik hayata ve iş hayatına katılımında karşılaşılan engelleri ‘sosyal sorun’ çerçevesinde çözmeyi misyon edinen Best Buddies, Türkiye’de 5 ilde Arkadaşlık Programı ile faaliyet gösteriyor. Çalıştay haftası boyunca Best Buddies Turkey’in mevcut uygulama metodları ve proje dinamikleri, İstanbul, Edirne, Lüleburgaz ve Bergama’dan gelen katılımcı, gönüllü, okul danışmanı, program ve proje koordinatörleri tarafından tartışıldı. Türkiye için olası ‘yeni şehir’ ve ‘program’ uygulamaları gündeme alınırken, uluslararası platformdaki örnek ülke uygulamaları üzerinden değerlendirmeler yapıldı.

Lüleburgaz Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Merkezi İş Eğitim Uygulama Merkezi öğrencisi katılımcıları ve Bergama 70. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin Best Buddies Turkey gönüllüleri hafta boyunca Alternatif Kamp kapsamında spor ve sanat atölyelerine katılım sağlarken Best Buddies Turkey ekibi tarafından “Duygular ve İletişim”, “Değişim Olgusu”, “Mutluluk”, “Birey Olmak” konulu seminerler verildi. Ayrıca, Barbaros Görkem Şinikoğlu tarafından, Bergama 70. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi BBT gönüllülerine “OSBD’de Erken Tanı ve Önemi” isimli bir seminer düzenlendi.

12 Hafta 12 Tema programının Best Buddies Turkey çalıştayı raporu açık kaynak olarak paylaşılacaktır.

Best Buddies Turkey hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.

2018-07-16T13:11:35+00:00 16 Temmuz 2018|AYDER, Best Buddies Turkey, Düşler Akademisi Kaş, Haberler|