Engelsiz Yaşam Laboratuvarı (eyLAB) 2018-01-23T14:02:09+00:00

ENGELSİZ YAŞAM LABORATUVARI (EYLAB)

Erişilebilirlik, mobilite, kullanılabilirlik ve herkes için tasarım konusunda uzmanlaşmış bir üretim, araştırma/geliştirme laboratuvarıdır. Özel ihtiyaç sahipleri ile engellilere destek teknolojileri hakkında uzmanlaşmış bir danışmanlık merkezidir.

Destek teknolojilerine, engelsiz erişim ve evrensel tasarıma odaklanarak özel ihtiyaç sahibi birey ve grupların sorunlarına ç̧özüm üretmeyi hedefler.

Mimarlar, mühendisler, grafik ve endüstriyel tasarımcılar, bilgisayar uzmanları, eğitmenler, akademisyenler, sosyal girişimciler, STK kadroları ve proje uzmanlarını içeren multi-disipliner bir çalışma ekibine sahiptir.

Proje Hedefleri

Teknoloji, inovasyon, dijital dönüşüm ve yeni sanayi devriminin getirdiği ürün/hizmet skalasındaki hızlı değişimi, özel ihtiyaç sahibi bireylerin hayatlarına ve kurumların organizasyon yapısına yansıtabilmek hedefiyle kurulmuş olan EyLAB, Özyeğin Üniversitesi’nin Girişimcilik Merkezi altında kurmuş olduğu altyapıdan, bilgi, donanım, insan kaynağı ve ilişki ağlarından destek alarak, 20 yıllık sosyal girişimcilik, sivil toplum deneyimini, ağlarını, yerleşkelerini işbirliğine açmayı hedeflemektedir. Donanım ve deneyimin birleşmesinden sinerjinin çıkacağına inanıyor, 1+1’in 3 edeceği bir platform için bir araya gelmek istiyoruz.

• Mevcut Ürünlerin İyileştirilmesi, Optimizasyonu

• Eğitim Ayağının Güçlendirilmesi, Eğitimlerin Yaygınlaştırılması

• Sosyal Etki, Sosyal Girişimcilik Araştırmalarına Destek

• Yeni Ürünler, Projeler ve İnovasyon Ortaklığı

Proje Faaliyetleri

AR-GE

Sosyal sorunların tanımlanmasına yönelik akademik ve saha çalışmalarını yürütür.

Tasarım

İlgili sosyal sorunlar kapsamında evrensel tasarım ilkeleriyle kapsayıcı tasarım yapar.

İnovasyon

Sosyal girişimcilik, sosyal inovasyon ve sosyal etki konularında ağlar yaratıp liderlik eder.

Eğitim

Sosyal çözümlere yönelik eğitimler verir. Eğitim kurumlarıyla iş birlikleri geliştirir.

Ürün

AR-GE'de tanımlanmış sosyal sorunlara dijital çözümler içeren ürünler üretir.

Destekçilerimiz