Geleceğini Arayanlar TEDxKaş’da Buluştu!

Yeni hayatlar kuranların, geleceğini şekillendirmek için harekete geçenlerin ilham verici hikayeleri ve deneyimleri bağımsız ve gönüllü girişimcilerin öncülüğünde, Düşler Akademisi Kaş Yerleşkesinin ev sahipliğinde, 15 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Onlarca gönüllünün aktif katılımıyla tarihi Likya bölgesinin sıra dışı atmosferinde, “Geleceğe Kaçış – Escape to Future” teması altında organize edilen TEDxKaş’da sekiz değerli konuşmacı yer aldı. Sosyal dışlanmaya maruz kalmış bireylerin hayatlarını dönüştürmek için yaptığı çalışmalarını Kaş’da başlattığı ve ilk projesi olan “Dalmak Özgürlüktür”den örnekler vererek anlatan AYDER kurucu başkanı Ercan Tutal da ilham verici hikayesiyle sahnedeydi.

Lokal deneyimlerin gelecekteki rolü, bireye özel eğitim mümkün mü, büyük şehirlerin alternatifi var mı, yaşadığımız hayatın hareketle ilişkisi, girişimci ruhun özgürlük aramasının sırrı, geleceği çocuklar mı tasarlar yetişkinler mi kurgular, yeni mimarlık dönüştürür mü yıkar mı gibi soruların etrafında ilham verici fikirlerini sunan Murat Şinikçi, Canay Atalay, Aylin Aslım, İrem Çağıl, Merve Tekin, Çağla Karaali, Mert Eyiler ve Ercan Tutal’ın videoları çok yakında TEDx youtube sayfasından izlenebilir. Ayrıca sunuculuğunu Dize Kandu’nun yaptığı etkinliğin öncesi ve sonrasında yaşananlar sosyal etki videoları hazırlayan ve bir AYDER sosyal işletmesi olan D-film desteği ile görselleştirilmiştir.

Etkinlikle ilgili tüm detayları TEDxKaş web sitesinde bulabilir, sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz:

2018-10-15T16:38:50+00:00 15 Ekim 2018|AYDER, Düşler Akademisi Kaş, Haberler|