Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Kuruluyor

Özel sektörün, Türkiye’deki Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine bağlılığını artırmaya yönelik faaliyetler yürütmek üzere TÜSİAD, TÜRKONFED ve UNDP ortak bir platform kurmanın ilk adımlarını attı ve 11 Ocak 2019 tarihinde bir araya gelip, ‘Hedefler İçin İş Dünyası’ Platformu tanıtımını yaparak ziyaretçilerin sorularını yanıtladı.

Hedefler İçin İş Dünyası (Business For Goals) Platformu, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili olarak şirketlere ve kamuya yönelik stratejik görünüm ve politika geliştirme desteği sunmayı amaçlıyor. Böylece işletmeler veriye dayalı araştırma, öğrenme fırsatlarından ve teknik destek hizmetlerinden faydalanarak, sürdürülebilir kalkınma hedefleri için farklı ortaklık modelleri geliştirebilecek.

Platform aynı zamanda UNDP ve diğer kalkınma aktörlerinin Türkiye’deki özel sektörle kaldıraçlı ortaklıklar kurmasına yardımcı olarak; şirketlerin kurumsal politikalarda gerçekleştireceği, iş faaliyetlerine entegre edeceği; yenilikçi ve kapsayıcı yöntem ile süreçleri ortaya koyacaktır.

2019-01-28T13:05:44+00:00 28 Ocak 2019|AYDER, Haberler|