Hospitality for All 2018-02-05T10:09:27+00:00

HOSPITALITY FOR ALL

‘Herkes için Turizm’, sadece tekerlekli sandalye erişimine yönelik birtakım düzenlemeler yapmaya indirgenemez. Vereceğimiz genel hizmet ve benimseyeceğimiz yaklaşım herkesi kapsamalı: çocuklu aileler, geçici olarak hareketi kısıtlanmış kişiler, özel beslenme ihtiyacı olanlar, farklı kültürel beklentilere sahip kişiler ve tabi ki işitme, görme, öğrenme güçlüğü yaşayanlar, kronik bir hastalığı veya alerjisi olanlar, herhangi türden hareket zorluğu yaşayanlar. Bu kişilerin her birini bir ayrım, etiketleme veya yalıtıma maruz bırakmadan kapsamamız gerekmektedir.

Her yıl, dünyada 300 milyon, Avrupa’da ise 50 milyon özel ihtiyaç sahibi birey seyahat etmektedir. Erişilebilirlik karnemizdeki zayıflar yüzünden, tercih edilen fakat seyahat edilmeyen bir ülke olmaya son vermemizin bir adımı olarak Alternatif Yaşam Derneği tarafından bu kılavuz hazırlanmıştır.

Design for All ve Turkish Healthcare Travel Council iş birliği ile 2000 adet İngilizce kitapçık halinde basılmış ve dağıtımı ücretsiz olarak yapılmıştır.