Mediterranean Search And Rescue (MEDSAR) 2018-04-04T17:22:44+00:00

MEDITERRANEAN SEARCH AND RESCUE (MEDSAR)

Denizlerde ve iç sularda insan hayatına zarar verebilecek kaza, boğulma, kayıp gibi durumlara sivil inisiyatif ve profesyonel yaklaşım ile en hızlı şekilde ilk yardım ve kontrol desteği sağlamak amacı ile oluşturulmuştur. Gönüllülük esası ile devlet otoritesi koordinasyonu ile yürütülmektedir.

MEDSAR Antalya’nın Kaş ilçesinde faaliyet göstermektedir.

Proje Hedefleri

Bilindiği üzere, Antalya’nın Kaş ilçesi Yunanistan’a bağlı olan Kastellorizo (Meis) adasına 1 deniz mili mesafede olduğundan mülteci ve sığınmacıların geçişlerinin ve kazalarının sıkça yaşandığı bir yerleşimdir. Aynı zamanda alternatif doğa sporları turizminin de çok yoğun olması sebebiyle denizde profesyonel arama kurtarma desteği ihtiyacı yüksek orandadır.

Proje Faaliyetleri

Ekibimiz çoğunluğu dalış eğitmenlerinden oluşan kurucu 9 kişiden oluşmaktadır. Çeşitli ayni desteklerle 1 kurtarma botu ve destek teknesine sahiptir. Ekibimizden 3 kişi İngiltere’de Rescue3 eğitimini tamamlayarak Rescue Boat Operator (RBO) ve Swift Water And Flood First Responder (SFR) eğitimlerini kullanıcı seviyesinde almıştır.

Kaş Kaymakamlığı ve TCSG de insan hayatını gözeten bu gönüllü oluşumumuza imkanları dahilinde destek vermektedir.

Destekçilerimiz