Haberler / Duyurular

“Sorty App" Design for All Ödüllerinde Best Practice Seçildi

Alternatif Yaşam Derneği tarafından geliştirilen ve mobil uyumluluğa sahip SortyApp Design for All ödüllerinde “Best Practice” seçildi.

Dünyadaki en iyi uygulamaları ve tasarımları toplayarak yaygınlaşmasını sağlamak için düzenlenen, insan çeşitliliğine saygıyı artırmaya ve herkesin kişisel gelişim için eşit fırsatlara sahip olduğu bir dünya için çalışan Design for All, SortyApp’ı “Best Practice” seçti.

Her yıl uluslararası jüri tarafından seçilen “En İyi Uygulamalar” 18 Mayıs günü saat 21: 00'de  Active Tourism and Social Responsibility, Sant Antoni de Calonge'da gerçekleşen “Tüm Vakıf Ödülleri 2017 Tasarımı”nın töreninde ilan edildi. Aynı etkinlikte, tüm iyi uygulamalara sertifikaları da takdim edildi.

Ayrıca AYDER Kurucusu Ercan Tutal "Active Tourism and Social Responsibility" kongresinde konuşmacı olarak AYDER ve Projelerini anlattı.

SortyApp, belirli türden özel ihtiyaçları olan dezavantajlı insanlar için harita yardımlı bir erişim rehberidir. Otellere, restoranlara, müzelere, turistik mekanlara, devlet kurumlarına ve çok daha fazlası gibi ücretsiz çevrimiçi erişim bilgilerini ve Türkiye'ye gidecek çok çeşitli mekanların özelliklerini sunuyor. Sortyapp erişim rehberi, erişilebilir ulaşım ve erişilebilir şehirdeki yerler hakkında bilgi sağlayarak engelliler için seyahat deneyimini önemli ölçüde artırabilir.

Proje Türkiye'de yerel olarak başlatılmış olsa da, plan, dünyada hiçbir örnek bulunmaması sebebiyle, kullanılabilirliği yaygınlaştırmaktır. Buna paralel olarak, bu uygulamanın tüm dünyada etkin olabilmesi için küresel ortaklarımızla iletişim halindeyiz. Bu ürünün diğer bir potansiyeli, toplumun "Engellilere nasıl yaklaşılması" konusundaki farkındalığını arttırmaktır.

Ekleyen: Oya Güzel  |  Tarih: 18 Mayıs 2017  |  Kaynak: