Haberler / Duyurular

AYDER heforshe'yi Destekliyor!

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi UN Women’ın başlattığı HeForShe, her yaştan erkeği toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın haklarını savunmak için önderlik yapmaya çağıran bir dayanışma hareketidir. Bir dayanışma hareketi olan HeForShe, her yaştan erkeği toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için suskunluğu bozmak, sesini çıkartmak ve harekete geçmek üzere savunucu olmaya çağırıyor.

Kampanyanın genel hedefi, kadınlara ve kız çocuklarına karşı her türlü ayrımcılığı ve şiddeti ortadan kaldırmak için erkeklerin alması gereken sorumlulukla ilgili farkındalık yaratmak ve harekete geçilmesini sağlamaktır.

Bu kampanya kadın-erkek eşitliğini herkes için gerçeğe dönüştürebilmek için önem taşıyor. Bu konu sadece kadınlarla ya da erkeklerle ilgili değil; önemli olan insanlığın gelişimi için ortak bir vizyon geliştirmek, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için kadınlarla erkekler arasında bir dayanışma hareketi ortaya çıkartmayı amaçlamaktadır. Erkekler kadınlarla birlikte kadın hakları için çalışırsa adalet ve barış içinde çalışmış olacaklar ve güçlü kadın, güçlü toplumu oluşturacak.

Kapsayıcı ekonomik büyüme, toplumsal bütünlük ve sosyal adalet, çevresel denge ve yaşamın tüm alanlarında ilerlemenin kaydedilmesi için kadınların güçlenmesi gerektiğini kabul etme ve bunu vurgulama zamanı geldi. Kurulduğundan beri engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin eşitlikçi ve özgür bir yaşama kavuşması için sürdürülebilir toplumsal dönüşüm projeleri yürüten AYDER ( Alternatif Yaşam Derneği) de  #heforshe’nin tavizsiz destekçisidir.

Kızlar Atakta projesi bu misyonun en son çıktısıdır. Toplumu ve özellikle genç kızları güçlendirmeye devam edeceğiz.

www.facebook.com/kizlaratakta/

Ekleyen: Oya Güzel  |  Tarih: 20 Nisan 2016  |  Kaynak: