Haberler / Duyurular

Best Buddies Turkey 4. Geleneksel Edirne Bahar Kahvaltısı Etkinliği Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor

Best Buddies Turkey, Edirne’de 4 yıldır uygulanan Arkadaşlık Programı ile engellilik konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyor. 2013 yılından beri projeyi başarı ile uygulayan 80. Yıl Edirne Cumhuriyet Anadolu Lisesi, projeyi bu yıl uygulamaya başlayan Edirne Lisesi ve Özel Edirne Fen Bilimleri Lisesi’nin de destek ve katılımlarıyla 4. Geleneksel Kahvaltı Etkinliği’ni gerçekleştirdi.

Öğrencilerin hazırladığı müzik dinletisi eşliğinde Limon Cafe’de gerçekleşen bu farkındalık etkinliğine; 150 Best Buddies Turkey gönüllüsünün ve pek çok BUDDY’nin yanı sıra, Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Ömer Naci DİKTAŞ ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) de katılımlarıyla destek oldu.

2014 yılında Best Buddies International tarafından verilen ‘Projeyi En İyi Uygulayan Yabancı Okul’ ödülünü Güney Kore ile paylaşan 80. Yıl Edirne Cumhuriyet Anadolu Lisesi; Edirne Lisesi ve Özel Edirne Fen Bilimleri Lisesi’nin de Best Buddies Turkey’in Arkadaşlık Programı’nı uygulamaya başlaması ile ‘Sen varsan Engel Yok!’ diyerek Edirne ve Türkiye’de sosyal değişim ve gönüllülük konularında bilincin artmasını hedefliyor.

BEST BUDDIES NEDİR?

Best Buddies International; global bir gönüllülük hareketi oluşturarak ‘Arkadaşlık, İşçilik ve Liderlik’ programları aracılığı ile zihinsel ve gelişimsel engeli bulunan bireylerin toplumdaki sosyal, fiziksel ve ekonomik izolasyonunu sonlandırmayı amaçlayan, kar amacı gütmeyen en büyük kuruluştur. 1989 yılında Anthony K. Shriver tarafından Georgetown University’de kurulan Best Buddies, 2017 yılı itibariyle ABD’de 50 eyalette, tüm dünyada 54 ülkede uygulanarak ve 1,090,330 kişilik bir etki alanına ulaşmıştır.

Kelime anlamıyla en yakın arkadaş anlamına gelen bu sivil girişim, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER)’nin akreditasyonu ile Best Buddies Turkey adıyla 2011 yılından beri Türkiye’de de uygulanmaktadır. Türkiye, projeyi uygulayan 50. ülke olmuştur.

Best Buddies Turkey, hayatınızda yeni bir arkadaşa yer vermeye olanak sağlar. Bu proje sizi Best Buddy olarak bir arkadaşla eşleştirir. BUDDY’nizle telefon, kısa mesaj ya da sosyal medya aracılığı ile iletişim kurup, ayda bir kaç kere yüz yüze görüşüyorsunuz. İki arkadaş olarak neler yapmak istiyorsanız, birlikte bunları yapabilirsiniz. Cafeye, sinemaya gidebilir, parkta gezebilir, kısacası toplum içerisinde ve özel çevrenizde günlük yaşamınızın her alanında zamanınızı paylaşabilirsiniz.

Ekleyen: Oya Güzel  |  Tarih: 07 Nisan 2017  |  Kaynak:

Düşler Akademisi Bağış Servisi