Haberler / Duyurular

Diversity and Inclusion

Dünyanın giderek küreselleşmesi ile farklı sosyal gruplara ait bireylerin etkileşiminin önemi artıyor. Kar amacı güden ve gütmeyen kurumların rekabetçi olabilmesi, sosyal değer yaratabilmesi için daha kapsayıcı olması artık kaçınılmaz.

Bu ihtiyaçlara yanıt vermek üzere AYDER, UNDP ve ASHOKA'nın katılımı ve Dow Türkiye Kimya Sanayi'nin sponsorluğu ile çok paydaşlı bir gönüllü çalışma grubu oluşturulmuştur. Çalışma grubu, Türkiye'deki farklı kurumların kapsayıcılık adına gerçekleştirdiği iyi uygulama örneklerini, ILO ve UN'in yaklaşım ve kılavuzları ışığında belirlenmiş kriterlerle derlemeyi hedeflemektedir. Örnek teşkil eden çalışma ortamlarında farklılık ve kapsayıcılık uygulamaları, hem İngilizce hem de Türkçe olarak hazırlanacak bir kitap ve belgesel filme dönüşecektir.

Projeye seçilen 50 firmanın yanı sıra projenin hedefi tüm Türkiye genelinde bir hareket başlatmak ve zamanla tüm kurum, kuruluş ve Sivil Toplum Örgütlerini bu hareketin içerisine aktif olarak dahil etmektir.

Ekleyen: Oya Güzel  |  Tarih: 16 Mayıs 2017  |  Kaynak: