Haberler / Duyurular

Düşler Akademisi Öğrencileri Best Buddies Projesi İle Arkadaşlarını Seçti

Düşler Akademisi  öğrencileri, Alternatif Yaşam Derneği'nin bir diğer projelerinden olan Best Buddies Projesi kapsamında Marmara Eğitim Kurumunun öğrencileri ile 1 dönem boyunca birbirleri ile arkadaş olmak üzere eşleşti.

Yaşları 15 ve 17 arasında değişen 15 lise Öğrencisinin  arkadaş olarak vakit geçireceği projenin eşleştirme töreni bol verimli ve keyifli anlara sahne oldu.

Haftada bir gün telefon ile görüşüp ayda 2 kez buluşup arkadaşlarını pekiştirecek olan gruplar, arkadaşlığın ve beraber etkileşim içinde olmanın engel tanımadığına şahit olacaklar.

Best Buddies Projesi Hakkında:

Bir Zihinsel ve gelişim engelliyseniz ya da bir gönüllü iseniz bu projede yer alabilirsiniz. Bu proje sizi Best Buddy olarak bir arkadaşla eşleştirir.

BUDDY’nizle telefon, kısa mesaj ya da sosyal medya vasıtasıyla iletişim kurup, ayda bir kaç kere yüz yüze görüşüyorsunuz. İki arkadaş olarak neler yapmak istiyorsanız, birlikte bunları yapabilirsiniz. Kafeye, sinemaya gidebilir, parkta gezebilir, kısacası toplum içerisinde ve özel çevrenizde günlük yaşamınızın her alanında zamanınızı paylaşabilirsiniz.

Best Buddies Programları
* Vatandaşlık Programları
* Ortaokul
* Lise