Haberler / Duyurular

Kagider'den Kızlar Atakta Projesine Tam Destek

Düşler Akademisi Kaş'ın ev sahipliğinde, Alternatif Yaşam Derneği tarafından, EMpower Vakfı'nın katkılarıyla ilk kez geçen yıl uygulanmaya başlayan Genç Kızları Güçlendirme Projesi "Kızlar Atakta" (www.kizlaratakta.org), bu yıl da zengin içerikli eğitim programlarıyla devam ediyor.

26 Ekim günü  Maslak Steigenberger Otel'de Kızlar Atakta gönüllüleri ve eğitmenlerinin eşlik etmesiyle Kızlar Atakta Projesi Sunumu ve eğitimi yapıldı. Etkinlikte Ka Gönüllülerine KAGİDER Başkanı Sanem Oktar “Kadın Girişimciliği” hakkında bilgi verdi.

Genç kızları güçlendirme projesi olan Kızlar Atakta Projesi ise;

Alternatif Yaşam Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteklediği projeyi EMpower Vakfı’nın hibe fonu katkısı ile Düşler Akademisi Kaş tesislerinde hayata geçirmiştir. İlgili alanda çalışan tüm sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve özel sektör işbirliğine de açık olan Kızlar Atakta projesi kapsamında farklı etnik gruplardan, kültürlerden ve sosyo-ekonomik alt yapıdan gelen genç kızlar belli bir dönem içinde bir araya geliyorlar. Eğitim programı kapsamında ergenlik döneminin zorlu geçişinde kaybedilme riski ortaya çıkan; açıklık, öz güven, kararlılık, benlik duygusu gibi kişisel özelliklerinin güçlendirilmesi sağlanmaktadır. Altı günlük programın aşamaları her bir kız çocuğunun kendini gerçekleştirmesine yardımcı olacak şekilde kurgulanmıştır. Bunu başarmanın yolu kişisel gelişimi bire bir deneyimle geliştirmekten ve kapasite farkındalığı yaratmaktan geçmektedir. Genç kızların öz güven kaybının en yüksek olduğu dönem olan ergenlik sürecinde güçlü yönlerinin farkına varmaları, bunları daha da geliştirmeleri ve ifade etmeleri konusunda cesaretlendirmeleri ana hedefiyle hareket edilmektedir.

Kızlar Atakta Gücünün Farkında!

.Bu süreçte bize destek olan gönüllü ve eğitmenlerimize sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Ekleyen: Cansu Çakıcı  |  Tarih: 27 Ekim 2016  |  Kaynak:

Düşler Akademisi Bağış Servisi