Haberler / Duyurular

Koç Holding Almanak'ta Ayder'e Yer Verdi

1926 Yılında kurulan ve sanayileşme-modernleşme yolunda atılan cesur adımların tetikleyicisi olan Koç Topluluğu, 90 yılda yazılan bu hikayesinin tarihçesini anlatan yazıyı dergilerinde paylaştı. Alternatif Yaşam Derneği ile ortaklaşa yaptıkları "Ülkem İçin Engel Tanımıyorum" projesi de yerini aldı.

Ülkem İçin projesinin 2012 – 2015 yıllarındaki teması, “Engel Tanımıyorum” olarak belirlenmişti. "Ülkem var oldukça, ben de varım" diyerek çıkılan bu yolda engelli bireylerin iş hayatı ve sosyal hayatta yaşam kalitelerinin iyileştirilmesine destek olacak uygulamalarla rol model olmayı ve bu konuda toplumsal bilincin ve duyarlılığın oluşturulması amaçlanmıştı.

Proje boyunca;

• Koç Holdingin 372 gönüllü eğitmen çalışanlarına  AYDER tarafından eğitim eğitildi.

• Gönüllü eğitmenler, 3 yıl boyunca şirketlerimizde 2.433 farkındalık eğitimi düzenleyerek 103.482 kişide farkındalık yarattı,

• 36 ilde Koç bayilerinin aracılığıyla 71 ilköğretim okullarında yaklaşık 22.500 kişiye farkındalık eğitimleri verildi, aynı zamanda yerel sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapıldı,

• Şirket, fabrika, mağaza, şube ve istasyonlarında 1.361 noktada ve 65 bayide fiziki şartların iyileştirilmesi için farklı uygulamalar gerçekleştirildi,

• Koç’un 20 şirketinde ise, proje kapsamında birçok sosyal sorumluluk projesine imza attı.

• Yeni açılacak tesis, bayi ve mağaza prosedürlerinde "Engelli Dostu Olma" şartı eklendi.

• Şirketlerin İnsan Kaynakları prosedürleri iyileştirildi.

Ekleyen: Oya Güzel  |  Tarih: 16 Ağustos 2016  |  Kaynak: