Ayder'den Haberler

• Eki 06

Düşler Akademisinde Atölyelerimiz Başlıyor!

Düşler Akademisinde 9 Ekim 2017 Pazartesi günü itibariyle atölyeler başlıyor. Uzun süren yaz tatili sonrasında öğrencilerimizi özlemle bekliyoruz.

Aynı zamanda kayıtlarımız devam ediyor ve sanatçı adaylarımızı bekliyoruz.

Sanat-çı Engel Tanımaz!

• Eki 05

Social Inclusion Band 27. Akbank Caz Festivalinde

Müziğin engel tanımayacak kadar evrensel olduğuna inanan ve sahneye çıktığı andan itibaren herkese eşit haklar çağrısı yapan Social Inclusion Band, 27. Akbank Caz Festivali kapsamında, 12 Kasım 2017 Pazar günü Babylon Bomonti Ada’da sahne alacak.

Social Inclusion Band 2017-2018 sezonuna, 27. Akbank Caz Festivali ile merhaba diyecek.

Engelsiz yaşam adına çıktğımız bu yolda bize destek olan arkadaşlarımıza, gönüllülerimize sevgilerimizi iletiyor, engelsiz yaşamın sanatın her alanında mümkün olduğuna inanıyoruz.

Caz dünyasının saygın isimlerini izleyici ile buluşturan Festival, 3 - 19 Kasım 2017 tarihlerinde şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayacak. Bugüne kadar milyonlarca takipçisi ile giderek yükselen bir grafiğe sahip olan Akbank Caz Festivali, 27. yılında da birbirinden özel performanslara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif işbirliği ile gerçekleştirilen 27. Akbank Caz Festivali boyunca aralarında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, Volkswagen Arena, The Seed, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Summart Sanat Merkezi, Nardis ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin de bulunduğu 36 ayrı mekanda 53 konser, 3 söyleşi ve 15 atölye çalışması gerçekleştirilecek.

27. Akbank Caz Festivali konserlerin biletlerini Mobilet’ten alabilir, Festival hakkında detaylı bilgi için www.akbanksanat.com ve www.akbankcaz.com adreslerinin yanısıra instagram.com/AkbankSanat, facebook.com/AkbankSanat, twitter.com/AkbankSanat adreslerini takip edebilirsiniz.

• Eki 04

Rehacare 2017'de Alternatif Yaşam Derneği Türkiye Temsilcisi

Dünya’nın en büyük rehabilitasyon bakım ve engelsiz yaşam çözümleri fuarı Rehacare’de Türkiye’yi Alternatif Yaşam Derneği engelsiz yaşam projeleri ile temsil ediyor.

Rehacare, 39 ülkeden 950'den fazla katılımcının katıldığı kendi kendine bakabilen, bakıma ve desteğe muhtaç olmayan bireylerin buluştuğu, özel sektörün ve devlet kurumlarının yakından takip ettiği veya katılımcı olduğu, engellilik konusunda  ortak gelecek vizyonlarının paylaşıldığı, Avrupa’nın en büyük fuar organizasyonudur.

40. Yılı olan Etkinlik 4-7 Ekim 2017 tarihleri arasında Messe Dusseldorf'da düzenlenecek.  Katılımcılar, endüstride kullanılan en son teknoloji ve teknikleri sergileyecek. Rehacare 2017'in bir parçası olan 60.000 uluslararası ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Bilgi alışverişi için bir fırsat sağlayan fuarda hareketlilik, spor, seyahat, eğitim ve daha fazlası gibi önemli konuları içeren zengin bir özel etkinlik, seminer ve forum programları düzenleniyor.

• Eyl 25

2017-2018 Yeni Dönem Öğrenci Kayıtlarımız Başladı

2017-2018 Akademik dönemi öğrenci kayıtlarımız, 25 Eylül 2017 Pazartesi günü başlıyor.

Kayıtlar, hafta içi 10:00 - 16:00 saatleri arasında, Düşler Akademisi Batı Ataşehir Merkezinde yapılacaktır.

Kayıt için öğrenci ile birlikte gelinmesi gerekmektedir.

Kayıt için olması gereken evraklar:
    * Nüfus cüzdan fotokopisi (önlü arkalı)
    * 1 Vesikalık fotoğraf (yeni çekilmiş)
    * Sağlık raporu

• Eyl 22

AYDER UGK TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

UGK 2017 yılı III. toplantısı, 22 Eylül Cuma günü, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Bilim Kahramanları Derneği (BKD) ev sahipliğinde, Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi’nde (Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü) 10:00 - 15:30 saatleri arasında gerçekleşti.

Toplantıda 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü organizasyon süreçleri, 5 Aralık DGG kapsamında oluşturulan alt çalışma gruplarının hazırlıklarını sunması,AB Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı Değerlendirme, İngilizce "Gönüllüysen Renk Ver" videosunun yayınlanması,UGK Çalışma Yönergesi'nin güncellenmesi için "çalışma grubu" oluşturulması gündemleri üzerinde duruldu.

Toplantıya Düşler Mutfağı catering hizmeti ile destek olmuştur.

Katılan UGK üyelerine ve ev sahipliğini beraber yaptığımız Bilim Kahramanları Derneği'ne verimli toplantı için teşekkür ederiz.

• Ağu 04

15. İstanbul Bienali'nde AYDER - İKSV İşbirliği

İKSV 15. İstanbul Bienali kapsamında sergi mekanlarında görev alacak tüm ekiplere “Engellilik Konusunda Doğru Yaklaşım Eğitimi” AYDER tarafından verildi.

4 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşen eğitimde;

- Engelliliğin sosyal bakış açısına göre değerlendirilmesi,

- Türkiye’de ve dünyada engelli olmak,

- Engelli bireylerle doğru şekilde iletişim kurma ve bireylere yardımcı olurken dikkat edilmesi gereken hususlar, konuları üzerinde duruldu.

Konusu  “iyi bir komşu” olarak belirlenen bienal  16 Eylül-12 Kasım 2017 tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

“İyi bir komşu” ev kavramını farklı açılardan ele alacak: gündelik deneyimler yoluyla davranış rutinlerinin ve değerlerin oluştuğu bir alan olarak tanımlanan ev, aynı zamanda bir aidiyet — bir “kök salmışlık” — duygusunu ortaya çıkaran bir yer. Bu sergi, özel alanlarla ilişkilenen farklı yaşam tarzlarını ve içinde yaşayanlar olarak bizlerin evdeki alanları en iyi şekilde kullanma ve kişiselleştirme biçimlerimizi araştıracak. Böylece, evin nasıl da farklı kimliklere dair ipuçları barındırabileceğini ve tarih boyunca kendini ifade etmenin bir aracı olarak nasıl işlev gördüğünü inceleyecek.

İzlenimler

"Yolumuz tesadüfen kesişti Düşler Akademisi ile. Önce Ercan Bey ile tanıştık , sonra Esra, Buket, Adem, Zübeyde, Koray ve Tanyel ile . İçinde ‘deniz’ olan çok güzel bir projeye imza attık beraber, paylaştık, çoğaldık. Birbirimizin hayatlarına dokunduk ve hepimiz çok keyif aldık, gözlerimizden okuduk, hissettik. Hayatta bazen olur ya, iyi ki tanımışım dersiniz, Düşler Akademisi için eminim pek çok kişi bunu söylüyordur ve biz de o kervana katıldığımız için çok mutluyuz. ( www.wistanbul.org ) "

Ahmet Mete

"Türkiye’de engelli nüfusunun %12 olduğundan bahsedilir.Bu çok ciddi bir rakam.Şöyle de denebilir:40 kişilik bir derslikte en az 4 engellinin olması gerekiyor.Veya 100 kişilik bir otobüse bindiğinizde yolculardan 10 tanesinin engelli olduğunu görmeniz gerekiyor.Ama öyle değil.Neden? Türkiye’de engelliler malesef ne sokağa çıkabiliyor, ne ulaşım hizmetlerinden faydalanabiliyor.En başta bunlar engellendiği için eğitime katılamıyor,istihdama yönelemiyor, çalışamıyor, para kazanamıyor."

Hansın Doğan, UNDP Proje Yöneticisi

"Kentler tüm halkıyla birlikte yönetilir ve yönetirler.Bu yönetimin içerisinde engellilerin de olması,onların ileriye yönelik kültür-sanat paylaşımcılıklarını ortaya koyması ve onların da topluma yön vermesini sağlamak adına bu projenin içindeyiz."

İsmail Ünal, Beşiktaş Belediye Başkanı

"Hem öğrenci yakını hem öğrenci hemde gönüllü olarak söyleyebilirimki Düşler Akademisinde verilen eğitimin çok verimli olduğunu biliyor ve görüyorum. Akademiye katılan öğrenci arkadaşlarıma hakettikleri ilgi ve değer fazlasıyla veriliyor.Sonuç olarak gördüğümüz başarılar bizi gerçekten çok mutlu ediyor."

Perihan Yazgan, Öğrenci Yakını ve Akademi Gönüllüsü

"Ben Sefa Karapinar. 24 yaşında, işitme engelli biri olarak, biraz duyabilen ve konuşabilen biriyim, herkese merhaba diyorum :) Plato Film-Yapım ve Yönetmenlik eğitimini bitirdikten sonra Düşler Akademisinde film eğitimine katıldım. Benim için renkli bir ortamdı. Derslerde ve kısa film çekimlerinde eğlendim. Öğrendiklerim ve herşey çok güzeldi. Bu projede emeği ve yardımı bulunan insanlara, Düşler Akademisi görevlilerine,eğitmenlere, gönüllülere ve bizi destekleyen herkese cok teşekkür ediyorum. Hepimiz sinema gibiyiz...Sevgiler."

Sefa Karapınar, Film Atölyesi Öğrencisi

"Düşlerde sınırları kaldıranlara merhaba... Hepimizin hayalleri vardı gerçekleşmesi mümkün gözükmeyen...Bir gün Düşler Akademisi’ni tanıyıncaya kadar sürdü bu ümitsizliğimiz.Yaşamda biz varız dedik, biz de üretebiliriz, biz de bu toplumun birer parçasıyız,bizler de yapabiliriz.Biz bu inanca Düşler Akademisi’nde sahip olduk. Biz engelleri kaldırdık! Sizler de kaldırın! Önyargıları birlikte yok edelim! Bize bu fırsatı verenlere milyonlarca teşekkürler..."

Zafer Akman, Fotoğraf Atölyesi Öğrencisi

E-bülten - 07.Nisan.2015