Potansiyelini Keşfet

Potansiyelini Keşfet Projesi Nedir?
“Eğitim En Büyük Eksiğimiz” diyen engelli bir çalışanın sözleriyle yola çıkılan; Hayata Projeler liderliğinde, Alternatif Yaşam Derneği, Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A. Ş., Bilge Adam Bilgi Teknolojileri Akademisi, Data Market A.Ş., A.L.V. Yönetim Danışmanlığı ve Eğit. Destek ve Tem. Hiz. Ltd. Şti. ortaklığında organize edilen “Potansiyelini Keşfet’’ projesi, farklı engel gruplarından bireylerin özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim almalarını, kendilerini geliştirmelerini ve istihdam edilebilmelerini amaçlar.
Bu ana amaca bağlı olarak hedeflenenler:

1. İnsan Kaynakları ve işe alım gerçekleştiren yöneticilerinin engelli ile mulakat konusunda desteklenmesi,
    2. Engellilerin çalışma hayatına atılırken karşılaşabilecekleri zorluklarla ilgili farkındalık yaratılması,
    3. Engelli ve firma anketlerine gelen cevaplar doğrultusunda araştırma raporunu olusturulması ve yayınlanıp tüm sosyal paydaşlar ile paylaşılması,
    4. Süresi ve içeriği proje paydaşları tarafından belirlenecek olan eğitim sonucunda başarılı olmuş engelli adaylar için %50 istihdam oranı yakalanması.

Öncelikle farklı engel grubundan bu projeye dahil olmak isteyen gençler, onların düzeyini anlamak ve ihtiyaçlarını belirlemek üzere düzenlenmiş anketi ve eğitime katılım formunu dolduracaklar. Bu anketi doldurduklarında temel bilgisayar, Office programları,  internet kullanımı, Temel Girişimcilik, Kişisel Gelişim, CV hazırlama, Mülakat Teknikleri vb. pek çok eğitimi ücretsiz alma fırsatı yakalayabilecekler, donanımlarını ve istihdam edilebilirliklerini arttırabilecekler. Ayrıca eğitime katılım sırasında ulaşım konusunda  da belirli oranda destek alabilecekler.

Düşler Akademisi Bağış Servisi