Tüketimi Yeniden Düşünmek (Ekolojik Yaşam)

‘Rethinking consumption’ gençlik değişimi programı, AYDER (Türkiye), Friedenskreis Halle e.V. (Almanya), Altromodo Flegreo (İtalya), Intercultural Life (Spain) iş birliği ile 11-20 Nisan 2019 tarihleri arasında, Granada Trasmulas’ta başlıyor.

Ekoloji, sorumlu tüketim ve sürdürülebilir yaşam konularıyla ilgili önder potansiyeli taşıyan 18 – 30 yaş arası  6 genç bu proje sayesinde hayallerine kavuşuyor olacak. AYDER, projede farklı engel ve dezavantaj gruplarından katılımcılara yer vererek Almanya, İtalya ve İspanya’dan gelen derneklere kapsayıcılık konusunda örnek oluşturmayı hedefliyor.

Projeye Türkiye’den katılan gençler, programın sonunda diğer 3 farklı ülke katılımcılarıyla birlikte, Trasmulas köyünde Açık Hava sergisi düzenleyip, çıkacak yaratıcı fikirlerle bölge için tüketim çözümleri bulacak.

AYDER (Alternatif Yaşam Derneği) katılımcı seçim aşamasında oldukça hassas davranırken, partnerleri arasında yer alan PKU derneği, Obaruhu bio mimarlık ve sanat ekibi, ekoloji alanında yayıncılık yapan ve konuyla ilişkili önemli bir ağa sahip olan Sinek Sekiz Yayın Evi ile de iş birliği içerisinde kaldı.

2019-02-11T14:16:08+00:00 11 Şubat 2019|AYDER, Haberler|