12 Hafta 12 Tema Programı Tüm Hızıyla Sürüyor

12 hafta boyunca 12 ayrı sosyal sorunun tartışıldığı “12 Hafta 12 Tema” programı, Düşler Akademisi Kaş’ta tüm hızıyla sürüyor. Programın 3. haftası olan “Erişilebilirlik – Erişilebilirliğin Ötesi” temalı çalıştay 26 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti.

Çalıştayda erişilebilirlik sorununun detaylı tanımı yapılırken sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve fiziksel engellilerinin bir araya geldiği bir hafta boyunca mevcut sorunlar da tespit edilmeye çalışıldı. Erişilebilirliğin önündeki engeller, sosyal sorunlar ve fiziki sorunlar alt başlıkları tartışıldı. Tespit edilen fiziki sorunlara yönelik çözüm önerileri, teknolojik gelişmeler, evrensel tasarım modelleri odaklı raporlanırken; erişilebilirliğin sosyal sorunları başlığında; aile, eğitim, sosyal hizmet ve sosyal hayata katılım süreçlerinin de etkileri konuşuldu.

Erişilebilirlik haftasının gönüllüleri ve katılımcıları, erişilebilirlik oturumlarından sonra yüzme, dalış, kaş gezisi ve katılımcılardan biri olan Elif Gamze Bozo’nun ‘Kendime Engel olamıyorum-Senegal’ fotoğraf sergisinde de bir araya gelerek paylaşımlarını arttırma fırsatı da yakaladılar.

12 hafta 12tema kapsamında gerçekleştirilen Düşler Akademisi Kaş yerleşkesindeki Erişilebilirlik çalıştayının raporu açık kaynak olarak paylaşılacak.

“12 Hafta 12 Tema” Programı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.

2018-07-05T14:10:23+00:00 5 Temmuz 2018|AYDER, Düşler Akademisi Kaş, Haberler|