#ArtıkTopSende Çağrısına Düşler Akademisi’nden Yanıt Var!

Türkiye’nin farklı yerlerinden öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecek olan #ArtıkTopSende adlı spor kampanyası, ABD İstanbul Başkonsolosluğu tarafından başlatıldı.

Kendi çevrelerinde spor elçisi olmak isteyen gençlerin, kendi çevreleriyle birlikte çalışarak topluluklarına fayda sağlayıcı spor projeleri gerçekleştirmelerinin teşvik edileceği bu proje kapsamında, Düşler Akademisi ve ABD İstanbul Başkonsolosluğu bir araya geldi. Düşler Akademisinin İstanbul ve Kaş tesislerinden katılan sporcuların projeleri ve hayalleri ilham verici.

Akondroplazi hastalığı bulunan ve Alternatif Camp katılımcısı olan Elif, kampın ilk günlerinde utangaç ve içe dönüktü. Kampta ip atlayan arkadaşlarını ilgiyle izleyen Elif, oyuna dahil olmak istedi. Utangaçlığı ile tanınan Elif, sadece birkaç dakika sonra, oyuna yön veren, takım arkadaşlarını yönlendiren bir lidere dönüşmüştü. Sadece bir ip oyunu ile yaşanan bu sosyal etki hikayesinden yola çıkan Düşler Akademisi Kaş gönüllümüz 16 yaşındaki Emine Cengiz, hazırladığı Double Dutch projesiyle #ArtıkTopSende çağrısına yanıt verdi. Genç bir sporcu olarak, Amerika’da ortaya çıkan bir ip atlama sporu olan Double Dutch’ı Türkiye’de başlatmak, bu spor dalı aracılığı ile toplumsal cinsiyet ayrımcılığının önündeki bariyerleri kırmak ve sosyal dışlanmayı yok etmeye yönelik olarak hazırladığı proje teklifini ABD İstanbul Başkonsolosluğuna sundu.

Kendisini bildi bileli futbola ilgisi olan işitme engelli 11 yaşındaki Ahmet Emin İşeri, sunduğu futbol projesi ile işitme engelli arkadaşlarına rol model olmak istemekte.

Tırmanış sporuna yönelik proje hazırlayan 10 yaşındaki Melis Sevim, bu sporun kendisini özgür ve güçlü hissettirdiğini, arkadaşlarının da bu sporu yaparak kendilerini güçlü hissetmesini istediğini belirtti.

Karate sporcusu 12 yaşındaki Yunus Emre Akkuş, sunduğu proje ile bu sporu mesleği haline getirmeyi, ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmeyi, milli takıma girebilmek için gerekli olan işaret dili eğitimini alabilmeyi hedefliyor.

Basketbol ve hentbol tutkunu 10 yaşındaki Kerem Kuru, kız ve erkek bütün arkadaşlarıyla yapabileceği bir spor dalı olan korfball projesini sundu. Kerem, bu sporu mümkün olan her yerde ve bütün arkadaşlarıyla birlikte yapmayı hayal ediyor.

Projelerini sunan diğer sporcuların sahip oldukları ulusal ve uluslararası çaptaki başarıları ise dikkate değer. Görme engelli sporcu Gürkan Karsan’ın halterde Türkiye 4.’lüğü, İstanbul Yüzme Turnuvası’nda 1.’liği ve Türkiye Yüzme Turnuvası’nda 8.’liği bulunuyor. Görme engelli sporcu Pelin Aydın’ın atletizm 400 metrede Türkiye 3.’lüğü, halterde 50 kiloda Türkiye 2.’ciliği bulunuyor. Görme engelli sporcu Beyza Karataş ise halterde 67 kiloda Türkiye 2.’ciliği, dünya 3.’cülüğü ve judoda Türkiye 3.’lüğüne sahip. Projesini sunarak spor elçisi olmak isteyen tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz.