“Now The Ball is in Your Court” call has a response from DA

U.S. Consulate General, Istanbul has initiated the sports campaign named “Now The Ball is in Your Court” with the participation of students from different regions of Turkey.

The Dreams Academy and the Consulate General of the U.S. came together as part of this project to encourage young people  to become sports embassies in their surroundings, work together with their community and implement sports projects that benefit their communities.

Projects and dreams of the sportsmen that attended from Dreams Academy Istanbul and Kaş facilities are inspirational.

Akondroplazi hastalığı bulunan ve Alternatif Camp katılımcısı olan Elif, kampın ilk günlerinde utangaç ve içe dönüktü. Kampta ip atlayan arkadaşlarını ilgiyle izleyen Elif, oyuna dahil olmak istedi. Utangaçlığı ile tanınan Elif, sadece birkaç dakika sonra, oyuna yön veren, takım arkadaşlarını yönlendiren bir lidere dönüşmüştü. Sadece bir ip oyunu ile yaşanan bu sosyal etki hikayesinden yola çıkan Düşler Akademisi Kaş gönüllümüz 16 yaşındaki Emine Cengiz, hazırladığı Double Dutch projesiyle #ArtıkTopSende çağrısına yanıt verdi. Genç bir sporcu olarak, Amerika’da ortaya çıkan bir ip atlama sporu olan Double Dutch’ı Türkiye’de başlatmak, bu spor dalı aracılığı ile toplumsal cinsiyet ayrımcılığının önündeki bariyerleri kırmak ve sosyal dışlanmayı yok etmeye yönelik olarak hazırladığı proje teklifini ABD İstanbul Başkonsolosluğuna sundu.

Kendisini bildi bileli futbola ilgisi olan işitme engelli 11 yaşındaki Ahmet Emin İşeri, sunduğu futbol projesi ile işitme engelli arkadaşlarına rol model olmak istemekte.

Tırmanış sporuna yönelik proje hazırlayan 10 yaşındaki Melis Sevim, bu sporun kendisini özgür ve güçlü hissettirdiğini, arkadaşlarının da bu sporu yaparak kendilerini güçlü hissetmesini istediğini belirtti.

Karate sporcusu 12 yaşındaki Yunus Emre Akkuş, sunduğu proje ile bu sporu mesleği haline getirmeyi, ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmeyi, milli takıma girebilmek için gerekli olan işaret dili eğitimini alabilmeyi hedefliyor.

Basketbol ve hentbol tutkunu 10 yaşındaki Kerem Kuru, kız ve erkek bütün arkadaşlarıyla yapabileceği bir spor dalı olan korfball projesini sundu. Kerem, bu sporu mümkün olan her yerde ve bütün arkadaşlarıyla birlikte yapmayı hayal ediyor.

Projelerini sunan diğer sporcuların sahip oldukları ulusal ve uluslararası çaptaki başarıları ise dikkate değer. Görme engelli sporcu Gürkan Karsan’ın halterde Türkiye 4.’lüğü, İstanbul Yüzme Turnuvası’nda 1.’liği ve Türkiye Yüzme Turnuvası’nda 8.’liği bulunuyor. Görme engelli sporcu Pelin Aydın’ın atletizm 400 metrede Türkiye 3.’lüğü, halterde 50 kiloda Türkiye 2.’ciliği bulunuyor. Görme engelli sporcu Beyza Karataş ise halterde 67 kiloda Türkiye 2.’ciliği, dünya 3.’cülüğü ve judoda Türkiye 3.’lüğüne sahip. Projesini sunarak spor elçisi olmak isteyen tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz.

2018-03-19T11:00:55+00:00 17 February 2018|Alternative Camp, AYDER, Dreams Academy Kas, Girls without Barriers, News|