Atıkları sanata dönüştürdüler

Kaş’ın Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri, Düşler Akademisi Kaş Sanat Galerisi’nin ev sahipliği yaptığı ‘Çöpten Sanata Plastik Dünya ve Yaşam Ağacı’ isimli sergiyi açtı.

Sergiye Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Yunus Emre Şahne, okulun görsel sanatlar öğretmeni Özlem Flora Kalak, Alternatif Yaşam Derneği kurucusu Ercan Tutal, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Sergide altıncı, yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerinin 220 çalışması yer aldı.

Görsel sanatlar öğretmeni Özlem Flora Kalak, sergiyle plastik insanlar, mekanik ruhlar ve doğallığını yitiren bir dünyayı yansıtmak istediklerini ifade ederek, yaşam ağacının doğal insanı anlattığını belirtti. Öğrencilerin plastik dünyayı simgeleyen çöpten ve çöp poşetlerden kıyafetler hazırladığını dile getiren Kalak, plastik dünyayı yansıtmak için kemer kapı yaptıklarını ve bunu doğanın içinde sergilediklerini aktardı. Kalak, elbise düğmesi gibi atık malzemeler kullanarak mozaik çalışması da gerçekleştirdiklerini kaydederek, buna İnci Küpeli Kız, Mona Lisa, Frida Kahlo, Osman Hamdi-Kaplumbağa Terbiyecileri örnek gösterdi.

Sergi, 1 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecektir.

2019-06-13T15:53:47+00:00 13 Haziran 2019|AYDER, Düşler Akademisi Kaş, Haberler|