Best Buddies Turkey ve İSTEK Belde Lisesi Eşleştirme Töreni

İstek Belde Lisesi, zihinsel engelli bireylerle gönüllü arkadaşlıkların kurulduğu ve bir öğretim yılı sürerek sosyal entegrasyonu amaçlayan Best Buddies Turkey Lise Arkadaşlık Programını uygulamaya başladı.

Projeye 53 gönüllü ile katılan okul, Mediha ve Turhan Tansel Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri ile yeni arkadaşlıkların temelini attı.

Tamamen gönüllü öğrencilerden oluşan grup gerekli eğitimleri alarak 14 Şubat’ta düzenlenen eşleştirme törenine katıldı. Ayda 2 kez yüz yüze, haftada 1 kez sosyal medyadan iletişim kuracak ve okul projesi kapsamında yılda 4 etkinliğe bir arada katılacak olan yeni buddyler tüm okulun katıldığı eşleştirme töreninde arkadaşlarıyla tanıştı. Okulun arkadaşlık elçisi olarak Doğukan Manço ve Best Buddies International, Uluslararası Program Koordinatörü Jennifer Allen öğrencilerimizi yalnız bırakmadı.

Tören, kurulan yeni arkadaşlıkları ve özgürlüğü simgeleyen balonların havaya bırakılmasıyla son buldu.

2018-02-28T10:19:50+00:00 28 Şubat 2018|AYDER, Best Buddies Turkey, Haberler|