Birlikte Tüketmek ve Birlikte Düşünmek

Intercultural Life tarafından organize edilen ekoloji ve çevre konularıyla ilişkili  gençlik değişim programına, Türkiye’yi temsilen, AYDER’den 6 genç katılım gösterdi.

İtalya, İspanya, Almanya ve Türkiye’den gelen katılımcılar, 11-20 Nisan tarihleri arasında ekoloji, sorumlu tüketim konularında deneyimlerini paylaştı. Granada’nın Trasmulas köyünde düzenlenen program ile, katılımcılar alternatif eğitim odaklı etkinlikler sayesinde kültürler arası beceriler edindi.

Projenin amacı; çeşitliliği içselleştirmek, engellilik konusunda kapsayıcılık ve kültürel farklılıkların benimsenmesini de içeriyordu. Türkiye’yi temsilen giden grupta AYDER’in bir diğer projesi olan Social Inclusion Band grubunun solisti ve temsilcisi, PKU derneğinden bir temsilci ve çeşitli çevre, doğal inşa topluluklarının temsilcileri bulunmaktaydı.

Projenin sonuna doğru düzenlenen yaratıcı üretim atölyesinde, sorumlu tüketim konusunda farkındalık yaratmak adına her küçük grup farklı bir konuda paneller hazırladı. Projenin son gününde üretilen paneller Trasmulas köyünün yerlilerine, ve İspanya’dan gelen diğer misafirlere sunuldu.

Türkiye’den giden katılımcılar, Düşler Akademisi Kaş ekolojik yaşam felsefesini geliştirmek için çalışmalarına devam edecek.

2019-04-29T17:43:05+00:00 29 Nisan 2019|AYDER, Haberler|