The Tarla, Sezonun İlk Mahsüllerini Verdi

Ekolojik yaşam dinamiklerini göz önünde bulunduran, yenilenebilir enerji çözümlerinden yararlanan, kimyasallardan uzak durarak gübrelemede organik maddeler kullanarak üretim yapan The Tarla’da sezonun ilk mahsülleri büyüyor.

Nisan ayında Düşler Akademisi Kaş tesisi içinde bulunan The Tarla’yı sezona hazırlamak için gönüllülerle birlikte yoğun bir şekilde çalışan ekip, sezon boyunca sebze-meyve ihtiyacını karşılamak için gereken hazırlıkları tamamlamıştı. Önce tarlayı sürerek işe başlayan ekip, su kaybını en aza indiren ve su tasarrufu sağlayan damla sulama sistemi kurdu ve suyla karıştırılan organik gübrelemeyle birlikte sebze ve meyve fidelerinin ekimini gerçekleştirdi. Emek ve sabır isteyen üretim sürecinde The Tarla, fidelerin mahsüle dönüşmesinin heyecanını yaşıyor.

The Tarla, alternatif bir yaşam biçimi deneyimlemek, toprağa dokunup kendi ürettiğini tüketmenin hazzını yaşamak isteyen gönüllülerini bekliyor. The Tarla’da gönüllü olmak isterseniz, özgeçmişinizi ve motivasyon mektubunuzu “The Tarla” konu başlığı ile duslerakademisikas@ayder.org.tr adresine e-posta olarak gönderebilirsiniz.

The Tarla hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.

2018-05-25T18:15:36+00:00 25 Mayıs 2018|AYDER, Düşler Akademisi Kaş, Haberler, The Tarla|